زیتون خام سبز منبع خوبی از چندین ویتامین و مواد معدنی است که برخی از آنها در طول فرآوری اضافه می شوند. ترکیبات مفید این میوه عبارتند از:
ویتامین E. غذاهای گیاهی پرچرب معمولاً حاوی مقادیر بالایی از این آنتی اکسیدان قوی هستند.
اهن. زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است که برای گلبول های قرمز خون برای انتقال اکسیژن مهم است.
فلز مس. این ماده معدنی ضروری اغلب در رژیم غذایی معمولی غربی وجود ندارد. کمبود مس ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.
کلسیم. فراوان ترین ماده معدنی در بدن شما، کلسیم است که برای عملکرد استخوان، ماهیچه و اعصاب ضروری است. برخی از روش های فرآوری زیتون، کلسیم را به میوه اضافه می کنند.
سدیم. اکثر زیتون ها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند زیرا در آب نمک یا آب شور بسته بندی می شوند.
خلاصه
زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است. همچنین اگر در آب شور بسته بندی شوند ممکن است حاوی مقادیر زیادی سدیم باشند.
سایر ترکیبات گیاهی
زیتون سرشار از بسیاری از ترکیبات گیاهی، به ویژه آنتی اکسیدان ها است، از جمله:
اولئوروپین. این فراوان ترین آنتی اکسیدان در زیتون تازه و نارس است. با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط است.
هیدروکسی تیروزول در طول رسیدن زیتون، اولئوروپئین به هیدروکسی تیروزول تجزیه می شود. همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است.
تیروسول. این آنتی اکسیدان که بیشتر در روغن زیتون رایج است، ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد.
اسید اولئانولیک. این آنتی اکسیدان ممکن است به جلوگیری از آسیب کبدی و کاهش التهاب کمک کند.
کوئرستین. این ماده مغذی ممکن است فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود بخشد.
خلاصه
زیتون به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان ها از جمله اولئوروپئین، هیدروکسی تیروزول، تیروزول، اولئانولیک اسید و کوئرستین است.
فرآیندهای تخمیر همچنین ممکن است سطح کلسترول را کاهش داده و باکتری های مفید را در محصول نهایی افزایش دهند.
با این حال، برخی از انواع هستند که نیازی به فرآوری ندارند و در صورت رسیدن کامل قابل مصرف هستند.
بسته به روش مورد استفاده، پردازش زیتون ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد. روش های فرآوری اغلب بر سنت های محلی تکیه می کنند که بر طعم، رنگ و بافت میوه تأثیر می گذارد.