ماکارونی که به نام ماکارونی لوله ای بلند نیز شناخته می شود، شاید یکی از محبوب ترین سبک های پاستا در جهان باشد.
منشأ آن در شمال و مرکز ایتالیا است و دارای شکل لوله ای کوچک و کمی خمیده است که آن را بسیار متنوع می کند.
ماچرونی معمولاً در غذاهای پخته شده ماکارونی، سوپ ها، یا با سس های پنیر یا سبزیجات مانند پاستا آلا نورما استفاده می شود.
این ماکارونی بلند، نازک، بیضوی و روبان مانند از مناطق لیگوریا و جنوا ایتالیا منشا گرفته است.
معمولاً در ترکیب با غذاهای دریایی و سس صدف و همچنین انواع سس های قرمز مانند آرابیاتا یا مارینارا استفاده می شود.
Nonna Box حتی اخیراً یک نسخه توسکانی از آن را ارائه کرده است که با ترافل تقویت شده است!
پیسی که در استان سیهنا، ایتالیا به دنیا آمد، یک ماکارونی دستغلتده است که شبیه یک نسخه چرب از اسپاگتی است.
معمولاً با راگو، سس گوجهفرنگی سیر (pici all’aglione)، قارچ پورسینی و انواع گوشت شکار (مانند گراز وحشی، اردک، خرگوش و غیره) مصرف میشود.
منشا این شکل ماکارونی محبوب تا حدودی مبهم است، اما افسانه ها حاکی از آن است که منطقه لمباردی نقش بزرگی در گسترش محبوبیت آن ایفا کرده است.
این یک ماکارونی مربع شکل با لبه های ژولیده است و اغلب با مواد پرکننده مختلف از جمله گوشت، پنیر و سبزیجات و همچنین صدف مانند در این دستور راویولی خرچنگ پر می شود.
تورتلینی که از منطقه امیلیا ایتالیا (مخصوصاً مودنا و بولونیا) سرچشمه می گیرد، ماکارونی تا حدودی حلقه ای شکل است که اغلب با ترکیبی از گوشت (پروسوتو، گوشت خوک و غیره) و یا پنیر پر می شود.
شاید یکی از عجیبترین پاستاهای موجود در لیست، کاپریچی از Puglia، ایتالیا آمده و دارای شکلهای نامنظم شبیه مرجانهای اقیانوسی است.
کاپریچی اغلب با سس های غلیظ یا رقیق خورده می شود.
این لوله های کوتاه ماکارونی حدود 3/8 اینچ طول دارند و منشا آن سیسیل است.
دیتالی معمولا در سوپ و همچنین سالاد پاستا استفاده می شود.